Om Ung i OdsherredKontakt osVores UngehuseUnge-idéerNyhedsbrevFødevarer
ForsideOm Ung i OdsherredKontakt osVores UngehuseUnge-idéerNyhedsbrevFødevarerUngedemokratiUngebyrådetEventsGeopark TrailKulturnat AsnæsOdshædringÅbningstiderWorkshopsDansk som andetsprogFilmworkshopGraffiti Camp 32Parkour JamRadioholdUpcomingEngelskEventKontoretFoto-kunstFunktionel træningJapanskKlatringTyskPole fitnessYogaAndetUngeværkerKnallert kørekortTraktor kørekortVærkstedetFørstehjælpUngekulturprisFrivilligEn dag som frivilligNatteravne SydNatteravne NordBestyrelse
Om Ung i Odsherred
 
folkemøde 4

Ung i Odsherred er en kulturinstitution, der laver mangfoldige aktiviteter for unge mennesker i Odsherred i alderen 13-25. Den primære målgruppe er fra 13-18 år, mens de unge over 18 bruger vores ungekulturhuse og aktiviteter på en anden måde. Hvis du er over 18, vil du f.eks. bruge vores faciliteter til at afholde events og begivenheder for andre unge. Vi hjælper gerne til med at organisere, planlægge og evt. afvikle. ”Hvis du har idéen - har vi mulighederne” er et af vores motto’er. Et andet er ”Vi vil det hele - hvad vil du?”.

 

Vi driver to Ungekulturhuse; et i Asnæs (Storegade 19) og et i Nykøbing (Algade 43). Huset i Asnæs har åbent mandag - torsdag kl. 14:00-20:00 og fredag kl. 14:00-18:00.

Huset i Nykøbing har åbent mandag - torsdag kl. 14:00-21:00.

I åbningstiden kan du droppe ind, hænge ud, lave lektier, spille PlayStation osv. Du kan købe mad og drikkevarer i vores cafétilbud -  Der er the, kaffe og hygge.

En-to gange om ugen foregår der også events; det kan være Bankoaften, Sundsdag eller ”Bag for en sag”. Det kan være ungedemokrati, ”Skate ’n grill” eller massage. Du kan altid ønske events og temaer. Vi har også større events, der foregår i weekenden. Det kan f.eks. være 24 timers LAN gaming, ”model for en dag” eller alkoholfrie fester. Derudover er der forskellige workshops af kortere eller længere varighed. Nogle workshops kører altid - f.eks. sangholdet, filmproduktion, parkour eller polefitness. Andre workshops kører i kortere, intensive forløb, f.eks. kinesisk, flyt hjemmefra-mad og graffiti. Vi har den regel, at hvis I er 6 unge, der gerne vil lære noget bestemt, så kan I kontakte os, og så vil det ske i den efterfølgende uge. Alle aktiviteter bliver udbudt og oprettes efter behov. Det betyder, at du vil modtage en sms med holdets opstart, når der er nok tilmeldinger.

 

Der er også projekter, hvor vi ofte indgår i samarbejder på tværs. Det kan være workshops, hvor vi kigger på unges transportmuligheder, eller sætter fokus på sundhed, lokale råvarer og Geopark. Eksempelvis landsby-makeover, litteratur og læsefestival, lokaldemokratiudvalget, kulturnat, byudvikling. Vi inddrager det lokale erhvervsliv og kunstnerliv, vi samarbejder med skoler, foreninger og kulturinstitutioner.

 

Vores ungekulturhuse er vores basis. Her foregår der ugentlige, uforpligtende events, der skal inspirere. Derudover foregår der mere forpligtigende workshops, som kører i afgrænsede forløb af kortere eller længere varighed. De er planlagte og mere strukturerede end events. Derudover kører der så større projekter, der ofte vil være et samarbejde på tværs med andre lokale aktører.

 

Vores styrke er, at vi er en let organisation, der hurtigt kan igangsætte aktiviteter. Vi er kreative og til tider også lidt fjollede og skøre. Vi tager vores opgave alvorligt, og vi går oftest forrest. Vi har et stærkt kulturben og vores vision er, at det skal være ”attraktivt at være ung i Odsherred”. De unge skal have lyst til at flytte tilbage hertil, når de har været væk for at få en uddannelse.

 

Vi griner højt hver dag, vi er meget aktive på både Facebook, Snapchat og Instagram, og det kan altid anbefales, at I følger os der, så I ved, hvad der sker.

Ring eller skriv hvis du har en idé, eller hvis du vil gøre noget for andre unge mennesker - vi er meget tilgængelige, og vil meget gerne svare på spørgsmål og undren.

 

Det er fedt at være Ung i Odsherred!

 

Louise Nordlund

Leder af specialafdelingen for kreativitet.Senest opdateret 28.03.2018 09:20 af LITJE
Kalender
Geo festival trail
4. august kl. 09:30
Graffiti Camp
6. august til
10. august
Dansk andetsprog
10. september

Odshædring
16. november
Odsherred in your Facebook